Uvjeti prodaje

Uvjeti prodaje/ Pravila privatnosti

Ovi uvjeti prodaje definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i povrata odnosno reklamacije proizvoda ponuđenih na u internet trgovini na web stranici https://studioprizor.com.

Prodavatelj i kupac

Prodavatelj i vlasnik proizvoda na stranicama https://studioprizor.com je obrt Eukaliptus, vl. Glorija Lizde, Mažuranićevo šetalište 35, 21000 Split, OIB 01261838000, mob. 0994347301, u daljnjem tekstu „Studio Prizor“, „Prodavatelj“.

Kupac je posjetitelj Internet domene https://studioprizor.com koji na web stranici Internet domene Prodavatelja https://studioprizor.com odabere barem jedan proizvod i pošalje narudžbu, a Prodavatelj istu narudžbu prihvatio.

Proizvodi

Zbog mogućih razlika u monitorima te ekranima mobilnih telefona moguća su mala odstupanja u izgledu proizvoda (boja, svjetlina, kontrast i sl.).

Prikupljanje podataka

Dok pregledavate našu web stranicu, pratit ćemo sljedeće:

 • Proizvodi koje ste pogledali: koristit ćemo ovo da bi, na primjer, prikazali proizvode koje ste nedavno pogledali.
 • Lokacija, IP adresa i vrsta preglednika: koristit ćemo to za svrhe kao što su procjena poreza i dostave
 • Adresa za dostavu: zatražit ćemo od vas da unesete ovo kako bismo, primjerice, mogli procijeniti cijenu/opciju dostave prije slanja narudžbe i/ili poslati vam narudžbu!

Kolačići

Upotrebljavamo kolačiće za prikupljanje podataka o Vašoj aktivnosti na mreži i prepoznavanju Vaših interesa tako da Vam možemo prikazati oglase koji bi Vas mogli najviše zanimati. Primanje oglasa utemeljenih na interesima koje Vam šaljemo možete i otkazati.

Također, upotrebljavamo kolačiće da bismo zabilježili, primjerice, koliko je posjetitelja kliknulo na oglas i koje ste oglase vidjeli tako da Vam se isti oglasi ne prikazuju više puta.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni. Također ćemo koristiti kolačiće kako bismo pratili sadržaj košarice dok pregledavate našu web stranicu.

Pravila privatnosti

Kada kupujete od nas, od vas ćemo tražiti da dajete podatke, uključujući vaše ime, adresu za naplatu, adresu za dostavu, adresu e-pošte, telefonski broj, podatke o plaćanju i opcionalne podatke o računu kao što su korisničko ime i zaporka. Koristit ćemo te podatke za svrhe, kao što su:

 • Slanje informacija o vašem računu i narudžbi
 • Odgovore na zahtjeve, uključujući povrate i prigovore
 • Obrada plaćanja i sprječavanje prijevare
 • Postavljanje korisničkog računa za našu trgovinu
 • Poboljšanje ponude naše trgovine
 • Slanje marketinških poruka, ako ih odlučite primati

Ako izradite račun, pohranit ćemo vaše ime, adresu, email adresu i telefonski broj, koji će se upotrijebiti za popunjavanje polja naplate prilikom buduće narudžbe.

Obično pohranjujemo informacije o vama dok god trebamo vaše podatke u svrhe za koje ih prikupljamo i upotrebljavamo, a nismo više zakonski obvezni da ih čuvamo. Na primjer, podatke o narudžbi čuvamo 10 godina za porezne i računovodstvene svrhe. To uključuje vaše ime, adresu e-pošte i adrese za naplatu i dostavu.

Također ćemo pohraniti komentare ili recenzije, ako ih odlučite ostaviti.

Tko iz našeg tima ima pristup

Članovi našeg tima imaju pristup informacijama koje nam dajete. Na primjer, administrator i upravitelj dućana mogu pristupiti:

 • Informacijama o narudžbi poput onoga što je kupljeno, kada je kupljeno, gdje treba poslati
 • Informacijama o klijentima kao što su: vaše ime, adresa e-pošte i informacije o naplati i dostavi.

Članovi našeg tima imaju pristup ovim informacijama kako bi ispunili narudžbe, obradili povrate i pružali korisničku podršku.

Plaćanja

Sve cijene proizvoda su izražene u hrvatskim kunama (kn), a prodavatelj zadržava pravo izmjene cijena bez prethodne najave. Prodavatelj snosi troškove poštarine u Hrvatskoj.

Slanjem narudžbe smatra se da je kupac upoznat s Uvjetima prodaje te da pristaje na uvjete prodaje. Prihvat narudžbe od strane Prodavatelja se smatra dostavom potvrde kupcu od strane Prodavatelja o prihvaćenoj narudžbi na e-mail adresu kupca koju je kupac definirao prilikom narudžbe. Prodavatelj zadržava pravo neisporuke narudžbe ukoliko postoji sumnja na zlouporabu.

Prodavatelj se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode. Ukoliko prodavatelj nije u mogućnosti dostaviti proizvode kontaktirat će kupca i dogovoriti novi rok isporuke ili otkazivanje naručenog proizvoda. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog, a već plaćenog proizvoda, prodavatelj će kupcu izvršiti povrat sredstava.

Naručene proizvode kupac iz Hrvatske može platiti putem internet odnosno mobilnog bankarstva te putem opće uplatnice.

Kupac može reklamaciju na proizvod/pisani prigovor uputiti poštom, e-mailom ili usmeno u roku 8 dana od primitka proizvoda.

Dostava

Cijena dostave za područje Republike Hrvatske iznosi 29 kn kada se šalje putem Hrvatske Pošte. Cijena dostave navedena je u procesu narudžbe.

Svi proizvodi biti će spakirani tako da se tokom prijevoza ne mogu oštetiti. Prije preuzimanja pošiljke kupac je dužan provjeriti stanje, a eventualna vidljiva oštećenja odmah prijaviti te odbiti primiti oštećenu pošiljku. Ukoliko dođe do oštećenja prilikom transporta kupac je dužan odmah (isti dan) poslati fotografije oštećenja na